Undersøgelse fra Tænketanken: “Teenagere – deres private og offentlige liv på sociale medier”

18 Jun

Tænketankens undersøgelse “Teenagere – deres private og offentlige liv på sociale medier” fra februar 2013 undersøger unge og forældres opfattelse af privatlivet og brug af sociale medier.  

De sociale medier medfører store forandringer i vores sociale liv – og dermed også vores fællesskab, kultur og omgangsformer. Teenagere har i høj grad taget de sociale medier til sig. Men hvordan ser de egentlig på deres privatliv og den nye offentlighed? Hvordan administrerer de den? Og er teenage-forældre i synk med de unge?

I februar 2013 fremlagde Tænketanken en repræsentativ undersøgelse blandt forældre og unge. Den indkredser de unges brug af sociale medier med fokus på deres holdninger til vigtige temaer som det “at være på”, at dele privatliv med andre og at beskytte sig selv. Vores ledetråd har været at undersøge, om de sociale medier opfattes som et privat eller offentligt rum – som et rum, der er overskueligt og trygt eller et rum, hvor man skal passe på, hvad man gør og siger.

Se undersøgelsen TEENAGERE DERES PRIVATE OG OFFENTLIGE LIV PÅ SOCIALE MEDIER

Se bilag til undersøgelsen her

ENFANT ET INTERNET

4 Responses to “Undersøgelse fra Tænketanken: “Teenagere – deres private og offentlige liv på sociale medier””

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ny TænkeTank lanceres i dag: Digitale Unge – deres offentlige og private liv på sociale medier | Digitale Unge - July 26, 2013

  […] 2013 udgav gruppen bag Tænketanken den repræsentative undersøgelse blandt unge og forældre ”Teenagere – deres private og offentlige liv på sociale medier”. Denne viste blandt andet, at unge og deres forældre tillægger det stor betydning, at det de […]

 2. Materialer og inspiration til undervisning omkring overvågning | Digitale Unge - August 6, 2013

  […] undersøgelse af forældre og teenageres brug af sociale medier og håndtering af privatlivet “Teens – deres private og offentlige liv på sociale medier” fra februar 2013 satte en debat i gang i medierne omkring, hvor meget og hvordan forældre følger […]

 3. Undersøgelsen november 2013: Unges private og offentlige liv på sociale medier | Digitale Unge - November 28, 2013

  […] I februar 2013 fremlagde tænketanken en repræsentativ undersøgelse blandt forældre og unge. Den indkredsede unges brug af sociale medier med fokus på deres holdninger til vigtige temaer som det “at være på” og betydningen af at have ’kontrol’ over identitet og ’privatliv’, når man er i et offentligt socialt online rum. Fokus-gruppe undersøgelsen uddyber og bygger videre på konklusionerne i den repræsentative undersøgelse, som kan findes her. […]

 4. Digital-Identitet - May 3, 2014

  […] sig, støder de ofte ting, som de bliver bange for eller føler sig støt af. Det viser bl.a. en undersøgelse fra Digitale Unge. Det forhindrer LEGO ved at moderere alt, hvad er uploades på lego.com. 15-20 […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: