Olivia Bang Brinck: “Det er ligeså vigtigt at have privatliv online som det er offline”

1 Jul

Olivia Bang Brinck er 14 år gammel. Hun har deltaget i flere debat events og arrangementer om internettets fremtid. Sidste år var hun for eksempel med til det årlige FN Internet Goverance Forum i Azerbaidjan. Vi har bedt hende om at svare på, hvad online privatliv betyder for hende. 

“For unge er sociale medier så meget en del af hverdagen at man virkelig skal kunne stole på dem!…”

af Olivia Bang Brinck

For mig er den online verden ikke ret forskellig fra den”virkelige”. Altså jeg er sammen med de samme mennesker, og jeg opfører mig ens online og offline. Det betyder at for mig er det ligeså vigtigt at have privatliv online som det er offline. Som person er jeg ikke meget privat, nok fordi jeg ikke har ret meget at skjule. Men aligevel har jeg jo selvfølgelig brug for at være privat. Når man chatter eller skriver beskeder på f.eks facebook, synes jeg det er privat. Ligesom det kan være privat når man snakker to og to.  For mig er det vigtigt at det forbliver privat. Men de ting jeg skriver på min egen eller mine venners væg, er ikke private på samme måde. Det kan være ting jeg ville have det fint med at sige et sted med en hel masse mennesker.

Jeg vil faktisk gerne fortælle en lille historie. Jeg sad og chattede med min veninde på Facebook, så kunne man gå ind under informationer og se hendes telefon nummer. Da jeg sagde det til hende,  havde hun ingen ide om, at andre kunne se det. Så gik hun ind i indstillinger, hvor der stod, at det kun var hende selv, der kunne se det, mens jeg samtidig kunne se det fra min profil. Det synes jeg er lidt uhyggeligt. Når der står, at det er privat, forventer jeg da at det er privat.

Skal jeg gå og være bange for hvilke ting folk kan se på min profil uden jeg ved det? Svaret er nej, selvfølgelig skal jeg ikke det, i mit hoved skal sociale medier gøre fuldstændig klart, hvem der kan se de ting, du ligger op, og så skal det overholdes. For unge er sociale medier så meget en del af hverdagen at man virkelig skal kunne stole på dem!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: