Viden om: Børn, unge og sociale medier

26 Sep

Børn og unge bruger sociale medier som en vigtig del af deres identitetsdannelse. Den danske forsker Malene Charlotte Larsen fra Ålborg Universitet forsker i unges brug af sociale medier. 

INFORMATIQUE

Børn og unge lever i en digital hverdag, hvor de flittigt, konstant og behændigt bruger mobil, profil, tekst, lyd og billede til at udtrykke sig om sig selv og andre. Sociale netværkstjenester, hvor man kan oprette en profil, lave vennelister og chatte og interagere med hinanden er især populære. I dag har børn helt ned i 9-10-årsalderen en eller flere profiler på sociale netværkstjenester på nettet. Og stort set alle teenagere har en eller flere profiler.

Sociale netværkstjenester er et vigtigt element i identitetsdannelsen

Ligeså forskellige som børn og unge er i den “virkelige” verden, ligeså forskellige er de også på de sociale netværkstjenester. Således kan man ikke tale om, at alle unge bruger tjenesterne på samme måde. Nogle er for eksempel mere aktive med at dele billeder og status updates, hvor andre hellere bare vil kommentere på det, de andre lægger ud. Fælles er dog, at de sociale netværkstjenester fungerer som en forlængelse af de unges hverdag. De er et vigtigt element i  identitetsdannelsen. Her skaber og afprøver man sin  identitet, som består af både de ting, man selv lægger ud og de, ting som andre skriver om én.

Læs mere

Den danske forsker Malene Charlotte Larsen’s phd afhandling handlede om børn og unges brug af sociale medier.  Har du mod på at gå mere i dybden med emnet, kan du læse afhandlingen her. Du kan også læse en artikel af Malene om de unges brug af sociale medier her.

Er du ude efter statistik over, hvilke tjenester unge foretrækker, og hvad de bruger dem til, kan du finde det i Tænketankens undersøgelse fra 2013 her.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: