Big Data

1 Dec

Digitale elektroniske medier har muliggjort en ”Big Data era”. Her handler det om at indsamle og analysere store mængder af data.

Big Data er et begreb, der dækker over indsamling, opbevaring, analyse, processering og fortolkning af enorme mængder af data. De digitale medier har skabt  mulighederne for at gøre alt dette indenfor en række områder såsom videnskab, forretningsudvikling,  regeringsførelse, overvågning  og international udvikling.

Big Data kan også ses som en ”trend”, hvor det handler om at indsamle så meget data som muligt, og hvor vi i stigende grad deler data om os selv.  Vi deler data om os selv i mange forskellige sammenhænge og til forskellige formål.  Sammenkører man denne data, kan man finde mønstre, som kan bruges til f.eks at forudse, hvordan en person typisk vil agere eller hvordan en virus vil udvikle sig.

INSPIRATION TIL UNDERVISNING OG MERE VIDEN:

Se filmen Minority Report:  Den kan bruges i et undervisningsforløb om Big Data, hvor man f.eks. kan diskutere mulige positive og negative fremtidsscenarier for ”Big Data-eraen”.

Læs om Big Data i denne artikel fra Computerworld (på dansk): ”Hvad er Big Data”

Se en kort præsentation af betydningen af Big Data i samfundet (på engelsk)

Hør, hvordan bidder af personlig data kan sammenstykkes, fortælle hvem vi er og hvor vi er, og hvordan det kan have konsekvenser for privatlivet  (på engelsk)

Big Data har konsekvenser (på engelsk)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: