FN’s Internet Governance Forum

28 May

Hvert år diskuteres internettets regulering på FN’s globale Internet Governance Forum (IGF).

Verdenstopmødet om informationssamfundet (WSIS) udgjorde en række FN-sponsorerede konferencer om information, kommunikation og det generelle informationssamfund, der fandt sted i 2003 i Genève og i 2005 i Tunis. Som resultat heraf blev “Tunis Agendaen for Informationssamfundet” etableret. Dette var en konsensuserklæring, der blandt andet opfordrede til oprettelsen af et Internet Governance Forum samt en “multistakeholder” tilgang til reguleringen af internettet. På det årlige Internet Governance Forum, som afholdes hvert år forskellige steder i verden, diskuteres internettets regulering, udfordringer og udvikling. F.eks. er sociale medier, unge og privatliv et hyppigt emne på agendaen. I Danmark afholder Erhvervsministeriet i samarbejde med en række institutioner hvert år et nationalt Internet Governance Forum og der holdes også hvert år et europæisk forum Eurodig. Alle har mulighed for at deltage i de forskellige fora.

DSC02513DSC02540DSC02514DSC02511

Images by Lovisa Inserra

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: