Retten til at blive glemt på internettet

5 Aug

I 2014 vedtog EU-parlamentet, at EU-borgere har ret til at få links slettet fra Google, hvis det krænker deres privatliv. Der er argumenter for og imod retten til at blive glemt. 

Google Changed Web Page

 

Google har nu en online formular, hvor borgere kan henvende sig for at få slettet Google links til indhold. De har også oprettet et ekspertpanel, som skal rådgive dem i forbindelse med deres håndtering af alle henvendelserne. I juli 2014 var der allerede 91.000 henvendelser om at få fjernet links. 53% af de links henvendelserne vedrørte er allerede blevet fjernet.

Der er argumenter for og imod retten til at blive glemt. På internettet bliver alt, hvad vi laver, gemt og husket. Meget dukker frem, når vi søger efter det via internettets søgemaskiner. Dette kan have en betydning for personers ret til privatliv, da søgeresultaterne er en stor del af, den man er. På den anden side kan det også have en betydning for ytringsfriheden og retten til at søge og dele informationer, hvis hvem som helst kan få hvad som helst fjernet fra nettet.

Læs mere om retten til at blive glemt her

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: