Undersøgelse blandt danske voksne: Mange voksne mangler viden om sikker netadfærd

15 Oct

Mange voksne mangler viden for at kunne hjælpe børn til at færdes sikkert på nettet. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Børnerådet og Medierådet i 2014.

1260786_62055744

De fleste unge i 13-års-alderen er ikke klædt godt nok på til at kunne beskytte sig selv, når de færdes på nettet. De ved fx ikke nok om, hvordan deres private oplysninger bliver brugt af virksomheder, eller at de efterlader små spor om dem selv i form af cookies, som kan bruges til markedsføring.

Hele 76 pct. af de unge efterspørger mere viden om regler, lovgivning og måder at beskytte sig selv på, når de er online. Men en ny undersøgelse blandt 1.000 voksne viser, at voksne også mangler viden så de kan hjælpe de unge. Fx siger 24 pct., at de ikke har hørt om en lovgivning i forhold til, hvad de må bruge de billeder, de finder på nettet til. 36 pct. svarer, at de har hørt om den, men ikke kender til den. Og 33 pct. siger, at de ikke har hørt om en lovgivning om, hvad firmaer må bruge deres private billeder og oplysninger, som de deler på nettet, til. 43 pct. siger, at de har hørt om den, men ikke kender til den.

Se hele undersøgelsen her

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: